Stabiliteitsbureau

Jan Van Aelst Stabiliteitsingenieurs heeft in de loop der jaren een enorme expertise opgebouwd. Wij zijn een ingenieursbureau dat actief meewerkt in het vinden van stabiliteitsoplossingen met ruime aandacht voor het architecturaal ontwerp en dit binnen de vooropgestelde budgetten en termijnen.

Hiervoor is in een zeer vroeg stadium van het project een nauwe samenwerking nodig met de opdrachtgever(s), de architect(en), de aannemer(s) en de ingenieur(s) technieken.

Ons team bestaat momenteel uit 15 professionals:

  • 7 ingenieurs
  • 7 tekenaars 
  • 1 administratieve kracht

Alle projecten worden uitgewerkt met berekeningssoftware Buildsoft en naargelang de wensen van de klant verder uitgewerkt in 2D Autocad® of in 3D met Revit® van Autodesk®. Het is voor elk project onze ambitie de structuren te verfijnen tot het beoogde resultaat en het economisch optimum bereikt is.

Plannen en buigstaten worden opgemaakt met Arkey, wat nauw aansluit bij Autocad en een aantal extra mogelijkheden biedt op architecturaal gebied. Het plotten van de plannen gebeurt in onze burelen teneinde een snelle controle te kunnen waarborgen.

Referenties

  • Antwerpen, Harmoniewijk
    Cores Harmoniestraat 9 1

    Cores Development kocht de vroegere site van de Crelan-bank en nam zelf zijn intrek in het gerenoveerde herenhuis aan de Mechelsesteenweg. De rest van de site krijgt een nieuwe invulling met een mix van klassieke woonfuncties, assistentiewoningen en kantoren. Tegen eind 2019 is de hele site vernieuwd en zal er in de Harmoniewijk 17.000 m² extra woon- en werkruimte beschikbaar zijn.

    De Harmoniewijk biedt zijn toekomstige bewoners een fantastische omgeving, waar jong en minder jong, single en gezin zich helemaal thuis zullen voelen. Macobo en dochterfirma Stabiliteitsingenieurs Jan Van Aelst zijn fier de studies voor deze projecten te mogen uitvoeren. Van stabiliteit over speciale technieken en EPB-verslaggeving naar veiligheidscoördinatie.

    Foto's: Cores Development

    Lees meer
  • BNP PARIBAS FORTIS
    Jan van Aelst Referentie Brussel, BNP Parisbas Fortis

    In hartje Brussel wordt er een nieuw hoofdkantoor opgetrokken met bijzondere esthetische voorwaarden.

    Een open gevelstructuur met dragende gevelkolommen van welke de neus een organisch verloop kennen om schaduwvlekken in het gevelvlak te genereren.
    Een sterk binnen-buiten effect door een atrium met vide aan de achter inkom, de integratie van grote patio's met binnentuinen en mezzanines.
    Een seasonal storage als warmte regulator in de fundering en een golvend groendak als kapsel.

    Dit alles vraagt uiteraard zeer ver doorgedreven ingenieurskundige oplossingen.

    Lees meer
  • Imec Tower
    Jan van Aelst Referentie Leuven, Imec-Tower

    Dit project  bestaat uit een kantoorcomplex met ondergrondse parking te Leuven. Inzake de toren wordt een gedurfde constructie uitgewerkt die de uitkraging moet realiseren zonder steun van op de grond tijdens de bouwfase.

    Lees meer
  • Maison Du Savoir
    Jan van Aelst Referentie, Maison du Savoir

    Structureel betreft het hier een gebouw met zeer grote uitdagingen. Overkragingen van 3 verdiepingen hoog over 35m (met een toren van 65m hoogte), parkings en auditoria tot 10m ondergronds. Er werd gekozen voor een betonstructuur met Airdeck-systeem en voorgespannen kabels, deels prefab en deels in situ gestort.

    Lees meer
  • Hof Ter Schelde
    Jan van Aelst Referentie, Hof-Ter-Schelde

    Nieuwbouwproject heeft als doel een nieuwe huisvesting voor het revalidatieziekenhuis van 200 bedden met moderne, huiselijke en comfortabele kamers die beantwoorden aan de huidige noden van de patiënten, goed uitgeruste therapieruimten, een vriendelijke opvang van de dagpatiënten en goed uitgeruste logistieke diensten.

    Dit nieuwe ‘revalidatieziekenhuis’ zal 6 verpleegeenheden van 30 bedden per afdeling omvatten, ondergebracht in een "hotelsetting" van 1- en 2-persoonskamers.

    De ondersteunende diensten, de therapieafdelingen en de dagrevalidatie, worden efficiënt ingeplant, derwijze dat zij, met recuperatie van bepaalde gemeenschappelijke voorzieningen (o.m. de keuken), een functioneel en harmonisch geheel vormen.

    Verder wordt er een apart gebouw voorzien voor het centrum “Herbosch” waar 20 bedden beschikbaar zijn voor de revalidatie van jonge verkeersslachtoffers.

    Lees meer
  • Sint-Elizabethziekenhuis
    Jan van Aelst Referentie, Sint-Elizabethziekenhuis

    Dit is een structureel ingrijpende verbouwing van een bestaande vleugel waaraan een nieuw bouwdeel werd verbonden. Structureel gezien heeft dit project geen grote spitsvondigheden.

    Lees meer
  • Brandweerkazerne - Noord
    Jan van Aelst -Referentie-Brandweerkazerne-Noord

    Een architecturale “boot-constructie” met verdoorgevoerde prefabricatie welke in zicht blijft.  Er is een grote poortopening van 16 meter voor de inrit van de brandweerwagens.

    Lees meer
  • Nieuw Zuid
    Jan van Aelst Referentie, Nieuw Zuid

    Dit is een architectonaal hoogstaand gebouw met een vlakke gevelstructuur. Ondergronds prefab, bovengronds nagespannen platen met een dikte van slechts 23 cm.

    Lees meer
  • AZ Groeninge
    Jan van Aelst Referentie, AZ-Groeninge

    Het betreft hier een groot nieuwbouwproject waarbij gewerkt werd met dunne nagespannen platen zonder doorhangende balken.  De gevelstructuur is een dragende stapelstructuur bestaande uit architectonische prefab-elementen van ca 80cm breed.  Deze gevelstructuur staat buiten. Omwille van de thermische werking is de structuur zodanig opgevat dat elk element onafhankelijk kan werken met een glijdende opleg van de binnenplaat.

    Lees meer
  • Ackermans & Van Haaren
    Jan van Aelst Referentie, Ackermans-Van-Haaren

    Dit project bestaat uit een grondige verbouwing van een bestaand gebouw inclusief nieuwe vloerplaten. Het nieuwbouwgedeelte met ondergrondse parking bevindt zich boven een oude spaanse stadsgracht. De inkom bestaat uit een groot atrium met prefab betonnen gevels. (foto’s: Y.Glavie) 

    Lees meer
  • Cultureel Centrum van Wijnegem
    Jan van Aelst Referentie, Cultureel-Centrum-van-Wijnegem

    Dit project  bestaat uit een grondige  verbouwing van het bestaande gebouw. De bestaande funderingen werden door middel van micropalen versterkt

    Lees meer
  • Districtshuis van Wijnegem
    Jan van Aelst, Districhthuis van Wijnegem

    Dit project bestaat uit een nieuwbouwgedeelte met “zwevende” gangen die leiden tot aan het bestaande gebouw

    Lees meer

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen 5 werkdagen.

VRAAG HIER UW OFFERTE